تمامی انواع خرما در ایران مصرف خوراکی و صنعتی ندارند و تنها بخشی از آن ها مورد تجارت و معامله قرار می گیرند.
انواع خرما جنوب
مطالعات و تحقیقات جدید نشان می دهند که انواع خرما خاصیت درمانی داشته و با هدف پزشکی کاشت و برداشت می شوند؛ آشنایی با انواع خرماهای جنوب موجود در بازار سبب می شود تا افراد بر اساس میل و ذائقه شان بتوانند این محصولات را خریداری کنند.
- خرما پیارم: یکی از گران قیمت ترین نوع خرمای موجود در کشور خرما پیارم بوده که در دسته خرماهای نیمه خشک و دیررس قرار می گیرد؛ این خرماها ظاهر مشتری پسند دارند و سالانه حجم زیادی از آن ها به دیگر کشورها به صورت عمده صادر می شود، این خرما بیشتر در استان هرمزگان کاشت و برداشت می شود و نخل های زیادی از این نوع خرما در این استان قرار دارد.
- خرما استعمران: محبوب ترین و لذیذترین خرما موجود بازار بوده که میزان قند آن بسیار بالا بوده و ورزشکاران و افرادی که نیاز به انرژی بالایی برای فعالیت های روزانه خود دارند، تمایل بسیار زیادی به استفاده از این محصول در طول روز دارند.
- خرما شاهانی: رقم دیگری از خرما که جز خرماهای تر و با کیفیت به شمار می رود، خرما شاهانی است؛ این محصول بافت نرمی داشته و معمولا از آن برای تهیه و تولید شیره خرما استفاده می کنند.
- خرما ربی: از جمله معروف ترین نوع خرما در استان سیستان و بلوچستان، خرما ربی است؛ این خرماها دارای سایز و اندازه درشتی هستند و پوست آن ها کاملاً شفاف و براق است و به دلیل آن که میزان رطوبت پایین دارند، از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند و شما می توانید برای زمان طولانی این محصولات را در مکان های خشک و خنک قرار دهید.
- خرما خاصویی: شکل ظاهری خرما خاصویی شبیه به بامیه بوده و این محصول بیشتر در نخلستان های استان خوزستان کاشت و برداشت می شود و رنگ آن قهوه ای روشن است و قابلیت نگهداری بالایی دارد و شما می توانید با خیالی آسوده این محصولات را در تناژ بالا خریداری کنید.
- خرما زاهدی: یکی از مهمترین دلایل صادرات عمده خرما زاهدی آن است که این محصول قابلیت انبارداری داشته و همچنین ظاهر مشتری پسند و ارزش غذایی بالای آن سبب شده تا افراد زیادی تمایل به استفاده از این محصول داشته باشند.
طبع انواع خرما
امروزه به دلیل آن که افراد به حفظ سلامت و رژیم غذایی خود اهمیت بسیار زیادی می دهند به طبع مواد غذایی مورد استفاده در طول روز توجه زیادی دارند و ممکن است این سوال در ذهن شان ایجاد شود که طبع خرما گرم است یا سرد؟ در پاسخ باید گفت که خرما دارای طبع گرم و تر بوده که مصلح آن می تواند سکنجبین و آب انار باشد.
خرما به دلیل آن که دارای طبع گرم و خشک می باشد ممکن است زیاده روی در مصرف آن موجب ایجاد عوارضی مانند افزایش وزن و همچنین مشکلات شکمی شود در نتیجه شما باید این نکته را در نظر داشته باشید که از مصرف هر نوع ماده غذایی مانند خرما بیش از حد مجاز خودداری کنید.
خرما به عنوان یک ماده خوراکی مقوی و مغذی شناخته شده است؛ این محصولات دارای طعم بسیار لذیذی هستند و به دلیل آن که از خواص درمانی و ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشند، میزان تقاضا برای خرید آن ها افزایش قابل توجهی پیدا کرده است و شما می توانید بهترین نوع خرما را بر اساس میل و ذائقه تان تهیه کنید و از آن در طول روز استفاده نمایید.
خرما به صورت کاملاً بهداشتی تهیه می شود و ارگانیک بودن آن تاثیر بسیار زیادی در افزایش میزان محبوبیت محصول دارد و امروزه افراد تمایل زیادی به مصرف خوراکی هایی دارند که به صورت ارگانیک تولید شده و برای تولید آن ها از هیچگونه ماده افزودنی و مواد نگهدارنده استفاده نشده باشد.
این خرماها در نخلستان های واقع در جنوب کشور و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تهیه و تولید می شوند و پس از تولید به صورت انبوه در بسته بندی های مختلفی به دست مصرف کنندگان می رسند این محصولات به دلیل آن که از بالاترین درجه کیفیت برخوردار هستند خواص خود را حفظ کرده اند.
انبار کردن این خرما در شرایط محیطی مناسب تاثیر بسیار زیادی در حفظ مرغوبیت و مزه لذیذ آن دارد و تاجران و شرکت های بازرگانی که اقدام به تجارت این محصولات کرده اند و شرایط مناسبی را برای نگهداری این محصول فراهم کرده اند تا بتوانند سبب حفظ مرغوبیت آن ها شوند.
خواص انواع خرما
انواع خرما از خواص درمانی فراوانی برخوردارند و مصرف آن موجب درمان بسیاری از بیماری ها خواهد شد و توصیه و پیشنهاد ما آن است که به صورت روزانه در وعده غذایی خود از دو عدد خرما ویا مشتقات خرما مانند شیره خرما استفاده کنید تا تاثیر آن را در حفظ سلامت بدن تان احساس نمایید.
خواص خرما برای مو: مصرف خرما موجب حفظ سلامت فولیکول مو می شود و برای رشد بیشتر موها بسیار مفید و موثر واقع شده و اگر شما می خواهید موهایی سالم و پرپشت داشته باشید، بهتر است روزانه از خرما استفاده کنید و با مصرف آن موجب تامین حجم زیادی از ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن شوید.
خواص خرما برای کم خونی: خرما سرشار از آهن می باشد و مصرف آن می تواند تاثیر بسیار زیادی در درمان کم خونی داشته باشد افرادی که دارای بیماری کم خونی هستند و برای درمان خود از داروهای شیمیایی استفاده می کنند، بهتر است از مصرف خرما غافل نشوند.
خواص خرما برای مردان: خرما حاوی فلاونوئید است که موجب درمان اختلالات جنسی می شود و می تواند به ناباروری مردان کمک بسیار خوبی نماید و با افزایش تعداد اسپرم شانس باروری را افزایش می دهد.
خواص خرما برای زنان: پزشکان طب سنتی مصرف روزانه خرما را برای بانوان مخصوصا بانوان باردار به شدت توصیه کرده اند، این محصول موجب تامین ویتامین ها و مواد معدنی ضروری و مورد نیاز بدن بانوان باردار و جنین می شود و از ابتلا آن ها به انواع بیماری ها جلوگیری می کند و در حفظ سلامت بدن تاثیر شگفت انگیزی دارد.
بدون دیدگاه